Recept na karfiolové lievance, ktoré zachutia celej rodine

Táto vyprážaná dobrota je ideálnym maškrtením na leto. Hodí sa totiž ku grilovanému mäsu ako príloha. Tieto lievance si určite zamilujete, aj keď tie klasické neobľubujete.

Na karfiolové lievance budete potrebovať:

  • 1 karfiol,
  • 2 vajcia,
  • 200 gramov polohrubej múky,
  • 250 mililitrov mlieka,
  • muškátový oriešok,
  • prášok do pečiva,
  • olej
  • a soľ.

Postup prípravy a varenia

Karfiol očistite, opláchnite a rozdeľte na ružičky. Ponorte ich do osolenej vody a varte, kým nezmäknú. Väčšinou stačí 10 minút. Keď je karfiol mäkký, vodu zlejte a roztlačte ružičky vidličkou. Medzitým si v mise rozšľahajte vajcia s múkou, mliekom, soľou, práškom do pečiva a štipkou muškátového orieška.

V prípade, že máte radi ostré, pokojne vylisujte do misy aj cesnak. Nakoniec pridajte roztlačený karfiol a všetky ingrediencie zmiešajte v cestíčko. Cesto naberajte lyžicou a na panvici vždy roztiahnite do placky, smažte na rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Placky maškrťte len tak alebo ich podávajte ku grilovanému mäsu. Najlepšie sú v kombinácii s domácim jogurtovým dipom.

Karfiolové cesto na lievance ozvláštnite trebárs nastrúhaným syrom alebo nadrobno nakrájanou šunkou.

Foto: unsplash.com