Chrípkové obdobie je za dverami – ktoré druhy ovocia a zeleniny posilnia imunitu?

Pred rôznymi vírusmi a baktériami nás ochráni jedine dobrá imunita. Na jej budovanie je vhodné užívanie dostatočného množstva vitamínu C a antioxidantov. Ktoré druhy ovocia a zeleniny by ste mali zaradiť do jedálnička viac, aby ste sa vyhli chorobám, ktorým sa darí hlavne na jeseň? Viac sa dočítate v tomto Čítať ďalej

Ako na pleť po dvadsaťpäťke? Poradíme, čo zaberá!

Prvé vrásky, jemné linky, strata pružnosti pleti… Zmiernite ich nábeh výberom účinnej kozmetiky, ako aj správnou starostlivosťou o pleť. Aké látky by ste jej mali dopriať? Je to tak, že už po dvadsiatke dochádza k strate kolagénu a tvorbe prvých vrások. K urýchleniu starnutia prispieva aj uponáhľaný spôsob života a Čítať ďalej

Čučoriedky a ich účinok na zdravie – prečo ich zaradiť do jedálnička?

Zavárame ich, necháme si ich zamrazené alebo ich jeme priamo, surové. Vieme z nich pripraviť koláče, nepečené torty, pridávame ich k raňajkám a sú chutné aj samostatne. Čučoriedky sú veľmi obľúbené a výhodou je, že ich vieme vypestovať aj u nás. Viete aj o ich pozitívnych účinkoch na zdravie? Alebo Čítať ďalej

Zázvor v tehotenstve a kedy sa mu radšej vyhnúť úplne?

Napriek tomu, že je zázvor prošpešný pre zdravie, nie je vhodný pre každého. Dávajte preto pozor v prípade že to sedí na jeden z bodov nižšie. Kedy sa mu radšej vyhnúť? máte problémy so zažívaním, plynatosťou či zápalom v tráviacej sústave. Namiesto neho si doprajte mätu alebo harmanček. beriete dlhodobo Čítať ďalej