Hľadáte miesto, kde sa dobre najete? Toto sú najlepšie reštaurácie naprieč Slovenskom

Hľadáte miesto, kde sa dobre najete? Toto sú najlepšie reštaurácie naprieč Slovenskom

Najchutnejšie kulinárske zážitky nájdete nepochybne v hlavnom meste. To však neznamená, že v odľahlých krajoch Slovenska sa dobre nenajete. Ponúkame vám výber najlepších podnikov s výborným jedlom od Modry, cez Domašu až po Batizovce.

Hľadáte miesto, kde sa dobre najete? Toto sú najlepšie reštaurácie naprieč Slovenskom
(zdroj: Pixabay.com)

Bratislava

Platí, že ponuka závisí od dopytu, a preto sú tie najkvalitnejšie podniky práve v Bratislave, kde sa koncentruje najviac návštevníkov. Pri tvorbe rebríčkov sa neposudzuje iba kvalita jedla, ale aj servis či služby someliéra. Všetko je na vysokej úrovni, takže si určite priplatíte. Medzi najlepšie reštaurácie v hlavnom meste môžeme zaradiť Gatto Matto Ristorante, FACH Bistro či Houdini Restaurant.

Západné Slovensko

V posledných rokoch slovenská gastronómia napredovala aj inde ako v Bratislave. Pri plánovaní kam na výlet do prírody nezabudnite navštíviť aj kvalitnú gastronómiu. Napríklad v okolí Malých Karpát sa po turistike môžete zastaviť v reštaurácii Zochova Chata alebo zájdite až do Modry, kde sa výborne najete v Pavúku – wine restaurant. Ak sa rozhodnete ísť na opačnú stranu pohoria, zvoľte reštauráciu Pri Mlyne v Lozorne, kde nájdete poctivú kuchyňu pretkanú štipkou moderny.

Východné Slovensko

V Košickom kraji si užijete naozaj rozmanitú gastroscénu. V centre na Hlavnej ulici nájdete na každom rohu špičkový podnik s kvalitnými službami. Vo väčšine z nich fungujú letné terasy aj s príjemným posedením, vhodné pre rodiny, ak plánujete výlety s deťmi. Najlepší zážitok budete mať nepochybne v sesterských reštauráciách Zore a Slávia. Gastronomické umenie je umocnené jedinečnou architektúrou historického interiéru. Ak hľadáte netradičnú kuchyňu, navštívte ázijskú reštauráciu Maiko Sushi.

Stredné Slovensko

Najlepšie hodnotenými reštauráciami v Banskobystrickom kraji sú stálice Bistro Smartfood v Banskej Bystrici a BistroChef vo Zvolene. V oboch podnikoch nenájdete klasický jedálny lístok. Menu pozostáva z dennej ponuky napísanej na tabuli na stene, čo svedčí o čerstvosti ingrediencií. Ďalšou zaujímavosťou je aj fakt, že majiteľom v oboch reštauráciách je samotný šéfkuchár. Ak teda premýšľate kam na výlet Stredné Slovensko, rozhodne pouvažujte nad návštevou jednej z týchto reštaurácií.

Na Slovensku sa kvalitne najete v každom kraji. Myslite však na rezerváciu vopred, najmä počas hlavnej sezóny, aby ste si v pohodlí vychutnali ničím nerušený kulinársky zážitok.

Komerčný článok