Špagety so špenátovým pestom? Tieto si rozhodne obľúbite

Veľkú noc si môžete užiť aj po taliansky. Zelené jedlo vyčarujete aj z cestovín, ak si k nim nachystáte špenátové pesto.

Budete na to potrebovať:

  • 100 gramov špenátových listov,
  • 50 gramov lúpaných mandlí (alebo vlašských orechov),
  • 100 mililitrov oleja,
  • 50 gramov strúhaného parmezánu,
  • strúčik cesnaku,
  • citrónovú šťavu,
  • soľ a čierne korenie.

Postup prípravy

Umyté špenátové listy, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr a mandle dajte do mixéra a rozmixujte na kašu. Postupne do zmesi prilievajte olej. Mixujte, až pokým nebude mať pesto správnu konzistenci. Musí byť husté, ale šťavnaté.

Nakoniec pastu osoľte, okoreňte a dochuťte citrónovou šťavou. Základ na cestoviny máte hotový. Potom už len stačí dať špagety do osolenej vody a variť. Až budú takzvane al dente, teda na skus, sceďte ich a v hrnci zamiešajte s pestom. Servírujte s nakrájanými rajčinami. Ideálny recept aj pri bolestivých ďasnách, problémoch s chrupom alebo ak je zubná protéza ešte nová.

Foto: unsplash.com