Chrípkové obdobie je za dverami – ktoré druhy ovocia a zeleniny posilnia imunitu?
Pred rôznymi vírusmi a baktériami nás ochráni jedine dobrá imunita. Na jej budovanie je vhodné užívanie dostatočného množstva vitamínu C a antioxidantov. Ktoré druhy ovocia a zeleniny by ste mali zaradiť do jedálnička viac, aby ste sa vyhli chorobám, ktorým sa darí hlavne na jeseň? Viac sa dočítate v tomto Čítať ďalej
Recept na karfiolové lievance, ktoré zachutia celej rodine
Táto vyprážaná dobrota je ideálnym maškrtením na leto. Hodí sa totiž ku grilovanému mäsu ako príloha. Tieto lievance si určite zamilujete, aj keď tie klasické neobľubujete. Na karfiolové lievance budete potrebovať: 1 karfiol, 2 vajcia, 200 gramov polohrubej múky, 250 mililitrov mlieka, muškátový oriešok, prášok do pečiva, olej a soľ. Čítať ďalej
Čučoriedky a ich účinok na zdravie – prečo ich zaradiť do jedálnička?
Zavárame ich, necháme si ich zamrazené alebo ich jeme priamo, surové. Vieme z nich pripraviť koláče, nepečené torty, pridávame ich k raňajkám a sú chutné aj samostatne. Čučoriedky sú veľmi obľúbené a výhodou je, že ich vieme vypestovať aj u nás. Viete aj o ich pozitívnych účinkoch na zdravie? Alebo Čítať ďalej
Recept na skvelý špenátový koláč so smotanovou náplňou
V prípade, že sa nechcete vzdať tradičného špenátového jedla, urobte si ho na pečený spôsob. Špenátový koláč budete mať hotový asi za hodinu a pol. Na cesto budete potrebovať: 320 gramov múky, 130 gramov masla, 1 vajce, 3 lyžice studenej vody a štipku soli. Do náplne si nachystajte: 250 mililitrov Čítať ďalej