Veľkú noc si môžete užiť aj po taliansky. Zelené jedlo vyčarujete aj z cestovín, ak si k nim nachystáte špenátové pesto.
Budete na to potrebovať:
- 100 gramov špenátových listov,
- 50 gramov lúpaných mandlí (alebo vlašských orechov),
- 100 mililitrov oleja,
- 50 gramov strúhaného parmezánu,
- strúčik cesnaku,
- citrónovú šťavu,
- soľ a čierne korenie.
Postup prípravy
Umyté špenátové listy, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr a mandle dajte do mixéra a rozmixujte na kašu. Postupne do zmesi prilievajte olej. Mixujte, až pokým nebude mať pesto správnu konzistenci. Musí byť husté, ale šťavnaté.
Nakoniec pastu osoľte, okoreňte a dochuťte citrónovou šťavou. Základ na cestoviny máte hotový. Potom už len stačí dať špagety do osolenej vody a variť. Až budú takzvane al dente, teda na skus, sceďte ich a v hrnci zamiešajte s pestom. Servírujte s nakrájanými rajčinami. Ideálny recept aj pri bolestivých ďasnách, problémoch s chrupom alebo ak je zubná protéza ešte nová.
Foto: unsplash.com